headerlogo
headerlogo

 

De Ovis aries, beter bekend als het schaap, kennen we natuurlijk vanwege zijn wol. De schapen die we nu kennen, zijn vaak zelfs zo geëvolueerd dat hun haar continu blijft groeien! Net als geiten hebben schapen trouwens heel bijzondere ogen … Is dat je wel eens opgevallen?

Met hun horizontale, rechthoekige pupillen kunnen ze alles wat er om ze heen gebeurt extra goed in de gaten houden!

Hoewel de meeste schapen wit zijn, hebben wij op De Dierencapel drie lieve zwartharige schaapjes: Dotje, Veronique en Noortje.

 

VERONIQUE, DOTJE & NOORTJE

bolletje

   

bolletje

    

Ons schapengroepje bestaat uit kleine, zwarte Ouessant-schaapjes. Dit ras komt oorspronkelijk van een eiland aan de Franse kust en is het allerkleinste schapenras ter wereld.

Er wordt gezegd dat het ras is ontstaan doordat de Vikingen de schapen achterlieten toen ze Europa verkenden. Stoere schaapjes dus, zou je zeggen!

Nou … dat valt wel een beetje mee. Dotje, Veronique en Noortje kunnen best een beetje verlegen zijn! De schaapjes kijken graag de kat uit de boom. Ze zijn lang niet zo brutaal als onze geitjes.

De oudste van het stel is Veronique, ze is maar liefst 12 jaar! Dotje is de dochter van Veronique en is in 2009 geboren. 4 jaar geleden kwam Noortje het schapenteam versterken. Sindsdien is dit trio een hartstikke gezellig clubje tuttebellen.