headerlogo
headerlogo

 

Cavia's zijn in Nederland hartstikke populair als huisdier!

Naast de bekende gladharige cavia zijn er daarom onderhand erg veel verschillende soorten cavia's … Wist je bijvoorbeeld dat er ook cavia's met pijpenkrullen zijn? Of cavia's die zelfs helemaal kaal lijken?

De officiële naam voor de huiscavia is Cavia porcellus en hij behoort tot de orde der knaagdieren, oftewel Rodentia. De cavia komt van origine uit Latijns-Amerika en is door Spaanse ontdekkingsreizigers geïntroduceerd in Europa.

De cavia als huisdier was zelfs in trek bij heuse royalty: Koningin Elizabeth I uit Engeland had ook cavia's als huisdier. Onze cavia's zijn geadopteerd uit …..

 

JOEP, STIEN & MIEN

bolletje

   

bolletje

    

Cavia Joep is geboren in 2014, hij is daarmee even oud als Snowy. Joep is niet bij ons geboren maar is door De Dierencapel overgenomen van Cavia Opvang Haarlem. Cavia Joep is te herkennen aan zijn prachtige zwart-witte lange lokken, die hij altijd aandachtig verzorgt.

Mien en Stien zijn Joep z’n cavia-maatjes in het buitenhok. Joep heeft het er maar druk mee; hij speelt graag tikkertje met Mien. Of Mien hier echter altijd zin in heeft is nog maar de vraag… Stien is onze de kortharige, tri-colour cavia. Ze heeft een mooi ‘masker’ van zwarte vlekken en ook nog wat rossige vlekken op de rest van haar lichaam. Hoewel Stien erg lief is kan deze mevrouw ook een beetje hebberig zijn… De vrijwilligers van De Dierencapel hebben namelijk sterk het vermoeden dat Stien vroeger het eten van de andere cavia’s inpikte! Inmiddels heeft Stien flink ge-sonjabakkert en heeft ze haar fitte cavia-figuur weer helemaal terug.

Na een kleine relatie therapie sessie zijn Joep, Mien & Stien een stuk gelukkiger samen nu ze geen onenigheid meer hebben over het eten!

   

bolletje

SNOWY, BEERTJE, COOTJE & LENA

Snowy is, zoals je waarschijnlijk wel had gedacht, ons albino caviaatje. Hij zat eerst altijd samen met Beertje binnen in de activiteitenruimte, sinds kort hebben ze echter wat nieuwe vrienden erbij: Lena en Cootje.

Snowy heeft, net zoals Joep, prachtig lang haar en paradeert graag rond met zijn mooie kapsel. Soms is deze vent echter ook een beetje verlegen! Bij een kennismaking met nieuwe mensen verstopt hij zich vaak eerst even in het huisje…

Beertje is een drie-kleurige cavia met glad, kort haar. Toen we haar net overnamen van de Caviaopvang was hij nog erg wild maar inmiddels is zij al wat rustiger geworden.

 

Lena en Cootje zijn in 2017 bij ons komen wonen. Ze zijn daarmee een van onze nieuwere bewoners. Cootje is te herkennen aan zijn mooie bruine kleur en witte bles. Lena heeft, net als Beertje, een drie-kleurige vacht. Waarmee je Lena en Beertje dan kan onderscheiden? Lena heeft een erg ruwe, borstelige vacht met iets langer haar.