headerlogo
headerlogo

 

Het zoogdier Capra Hircus, oftewel 'de geit', behoord tot de Orde van de Evenhoevigen. Deze naam is te danken aan hun voetjes… Geiten hebben namelijk maar twee tenen!

De Evenhoevigen worden gezien als de 'meeste succesvolle' zoogdieren omdat ze bijzonder goed gedijen op de vele grasvlaktes die onze wereld rijk is. Naast geiten horen ook schapen en herten tot deze groep!

Wist jij dat er wereldwijd ongeveer 450 miljoen geiten zijn?! Twee daarvan zijn te vinden bij ons op De Dierencapel. Gezellige geitjes Caramella & Alana vormen een hecht team bij ons op de kinderboerderij. Deze bazige meiden zijn de cool girl gang van ons erf! Soms pesten ze de konijnen een beetje of laten ze de iets schichtigere schaapjes schrikken.

Stiekem hebben de geitjes echter ook maar een klein hartje en worden ze helemaal gelukkig van een flinke knuffelpartij.

 

   

bolletje

ALANA  DE GEIT

Nadat Luna en Donna waren verhuisd had Caramella natuurlijk een nieuw geitenvriendinnetje nodig. Na een kleine zoektocht kwamen we een geitje tegen met een vriendelijk karakter en het juiste temperament. Nu moesten de geitjes alléén nog vrienden worden… De koppeling verliep aardig, maar Caramella moest in het begin wel even wennen aan onze lieve nieuwkomer. 'Wie denkt deze geit wel dat ze is!?' moet Caramella zich af en toe afgevraagd hebben. Desalniettemin raakten de twee geitjes snel aan elkaar gewend, nu kunnen we zelfs van een hechte vriendschap spreken! Alana houdt - net als Caramella - heel erg van aaien en knuffelen. Onze geitjes komen vaak op je af gerend voor een flinke kroelsessie! Behalve misschien als er vers hooi is want dan zijn ze waarschijnlijk druk aan het knabbelen.

 

bolletje