HOME  |  CONTACT  |   ONZE LOCATIE            ONZE DIEREN  |  FOTO-ALBUM  |  NIEUWS & ACTIVITEITEN  |  VRIJWILLIGERS  |  DONATEURS
OPENINGSTIJDEN DIERENCAPEL :
dinsdag t/m zondag: 09.00 - 17.00


DIERENCAPEL: FOTO-ALBUM

NIEUWS - ACTIVITEITEN

Snuffel-award 2012
Dierencapel in de media
Gwens lied op You Tube.

Aanbod activiteiten
Foto's activiteiten
Huur educatieruimte.
Wijkarrangementen.
ONZE DIEREN


DIERENCAPEL OP FACEBOOK !

 Ja we zijn nu ook op  Facebook - Kijk maar eens  en laat een bericht achter..We gaan op onze kinderboerderij op zatermiddag 10 februari Valentijnsdag voor de vogels vieren door ze te verwennen met iets lekkers dat we samen gaan maken.

Kom jij ook die middag tussen 13 en 15 uur hartjes rijgen van pindanootjes ? We gaan er ook nog keramiek hartjes aan hangen …. En vetbolletjes - vetrolletjes worden het - mogen niet ontbreken, menig vogeltje is daar gek op, dus die gaan we ook maken.

Deelname is - zoals altijd - gratis.
Graag tot zaterdagmiddag de 10e!


We zijn op zoek naar een medewerker dagelijks werk.

Het betekent dat je helpt met de dagelijkse taken zorg. Je maakt de hokken, het terrein en de ruimtes schoon en voert onze dieren.
Voor meer info voor deze vacature kijk je hier op de website van VCAInschrijving naschoolse activiteit Boerenbende gestart!

Ben jij stoer genoeg om een echte stadsboer/-in te zijn? Houd je van dieren en ben je niet bang om vies te worden? Wil je ervaren wat er allemaal bij het boerenleven komt kijken?

Meld je dan aan voor de Boerenbende! We leren hoe de konijnen het liefste wonen, wat de varkens mogen eten en hoe we de kippen op hun gezondheid kunnen checken. Schoonmaken, kaas proeven en kletsen met de cavia's hoort er natuurlijk ook nog bij.


Komend voorjaar start weer een nieuwe serie lessen. Aanmelden kan via: www.naschoolseaktiviteiten-amsterdam.nl

aantal lessen: 15
maximum aantal deelnemers: 10
voor kinderen in stadsdeel: Centrum
school: Basisschool De Burght, Montessorischool De Eilanden, Basisschool Theo Thijssen, 14e Montessorischool De Jordaan, Overige scholen CENTRUM, Overige scholen WEST
groep: 1, 2

locatie: De Dierencapel - Bickersgracht 207


Een bezoek aan de kinderboerderij, een gezellig uitje voor ouders en kinderen!
Kinderboerderij ′De Dierencapel′ is een kleinschalige boerderij, sfeervol gelegen aan het water op het Bickerseiland. Midden in het hartje van de stad, op steenworp afstand van de Haarlemmerdijk en het Centraal Station, de Jordaan en de Kalverstraat bevinden zich allen in de nabije omgeving.
Het is een heerlijke verkeersluwe plek waar ouders en kinderen lekker buiten kunnen zijn, omringd door de dieren en met uitzicht op water, schepen en pakhuizen.
De dieren lopen bijna allemaal vrij rond en bezoekers kunnen alle dieren aaien.
De kinderboerderij verkoopt frisdrank, ijs, snoepgoed en kakelverse eieren.


Wat is een kinderboerderij nou zonder dieren.. juist niet erg leuk.
Dus stellen we jullie voor aan onze sterren die de hoofdrol spelen op onze gezellige kinderboerderij.
Er zijn schaapjes, geitjes, 2 varkens, konijnen, cavia′s, eenden, ganzen en kippen.


Er is een leuke activiteitenruimte voor circa 15-20 kinderen, waar geregeld natuureducatieve activiteiten worden georganiseerd voor kinderen tot 12 jaar. Daarnaast is deze ruimte ook beschikbaar voor iedereen die op zoek is naar
een bijzondere locatie voor bijvoorbeeld verjaardagspartijtjes, kinderactiviteiten, natuur-/milieuonderwijs of kinderopvang . Op de Kinderboerderij organiseren we leuke interessante activiteiten met een educatief doel om de kinderen bewust te maken van hoe het leven op een kinderboerderij er aan toe gaat.
We leren de kinderen ook om respect en liefdevol met dieren om te gaan.Vanwege onze jonge doelgroep die vaak nog niet goed kunnen lezen of schrijven hanteren wij een methodiek van visueel beeldmateriaal, stap voor stap worden dan met plaatjes of foto′s informatie of activiteiten uitgebeeld en inzichtelijk gemaakt, zodat kinderen goed met de activiteiten kunnen meekomen.


Je vind ons natuurlijk ook op Facebook! Boordevol foto′s , reacties, chat met je vriendjes en vriendinnetjes.

ROUTEBESCHRIJVING: Hoe u het makkelijkst
bij ons komt.

CONTACT GEGEVENS

Kiboe Dierencapel
Bickersgracht 207
1013 LH Amsterdam
Tel: 020-4206855

 Stuur ons een email
  Onze Facebookpagina


DONATEURS

Een steuntje in de rug
kan de Dierencapel goed gebruiken.VRIJWILLIGERS !

Momenteel zijn alle functies bij de Dierencapel bezet. Wanneer er weer plek is voor nieuwe vrijwilligers leest u dit hier.

ONZE GESCHIEDENIS

De Dierencapel en hoe ze tot  stand gekomen is. Een stuk onvervalste Amsterdamse historie.

KLEURPLAAT

Kies een van de kleur-
platen - print hem en je kunt aan de slag !.