HOME  |  CONTACT  |   ONZE LOCATIE            ONZE DIEREN  |  FOTO-ALBUM  |  NIEUWS & ACTIVITEITEN  |  VRIJWILLIGERS  |  DONATEURS
OPENINGSTIJDEN DIERENCAPEL :
dinsdag t/m zondag: 09.00 - 17.00


DIERENCAPEL: FOTO-ALBUM

NIEUWS - ACTIVITEITEN

Snuffel-award 2012
Dierencapel in de media
Gwens lied op You Tube.

Aanbod activiteiten
Foto's activiteiten
Huur educatieruimte.
Wijkarrangementen.
ONZE DIEREN


DIERENCAPEL OP FACEBOOK !

 Ja we zijn nu ook op  Facebook - Kijk maar eens  en laat een bericht achter..Dinsdag 22 t/m vrijdag 25 augustus

Theaterduo ‘Kees & Koos’ komt - na het succes van vorig jaar - weer bij ons “kamperen”. Ze slaan (met gemeentevergunning) hun tent weer op op het plein en geven daarin elke dag twee verschillende kindervoorstellingen: om 11.00 uur een uurtje voor 2+ en om 14.30 uur voor 4+
Muzikaal en interactief.

Na afloop van de voorstelling is er nog van alles te beleven: lekker kleuren, voorlezen of spelen met de gebruikte materialen. Extra leuk voor kinderen die niet met vakantie gaan.
De toegang is € 4,00 p.p., met Stadspas € 1,- p.p..

Voor meer informatie over Kees & Koos en al hun voorstellingen: zie keesenkoos.nl
Graag tot eind augustus!Ons jaarlijkse feest voor de hele buurt krijgt dit jaar een extra feestelijk karakter, omdat kinderboerderij De Dierencapel dit jaar officieel 25 jaar bestaat!

We vieren het op:
zaterdagmiddag 16 september van 13.00 tot 17.00 uur met een rijk gevuld programma.

De diverse activiteiten voor de kinderen zullen vooral in het teken staan van de vele dieren die in al die jaren op onze kinderboerderij hebben gewoond. Bijvoorbeeld mandarijneendjes knutselen, ‘ratjes’ vangen en natuurlijk zal ook ons hangbuikzwijn de revue passeren. Wanneer je stempelkaart na alle activiteiten gevuld is, wacht de grabbelton.

Ook komen er twee pony′s waarop de kleinere kinderen door de straat voor de boerderij kunnen paraderen. Verder is er voor jong en oud allerlei live muziek en natuurlijk zijn er lekkere hapjes en drankjes verkrijgbaar. Kortom: het wordt een gezellige, vrolijke middag voor klein en groot!

Kom en vier dit bijzondere lustrum met ons mee!


Nadat we afgelopen weekend afscheid moesten nemen van ons kleine konijn Kneusje, is er wederom iets heel verdrietigs te melden: we gaan daarvoor van een heel klein konijn naar ons allergrootste dier, ons varken Bicker. Het ging natuurlijk al een tijdje niet geweldig, de veearts had flinke artrose in zijn linker voorpoot vastgesteld en hem op een pijnstiller gezet.

Wat Bicker helemaal niet erg vond, die boterham met medicijn erop gesmeerd ging erin als koek. En na een half uur leek het middel ook wat te werken. Vorige week vrijdag vroeg het Dierenteam de veearts nog eens langs te komen, het ging niet de goede kant uit en er was ook nog een wond op zijn linker knie bijgekomen. Die wond kwam, doordat de poot het liet afweten bij het opstaan, zodat hij zijn knie als steun moest inzetten.

De veearts schreef een antibioticum voor, dit kon op dezelfde boterham erbij worden gesmeerd. De dagen erna ging het overdag soms redelijk, maar vooral de start met lopen na de nacht werd steeds akeliger om te zien: hij leek wel een balletdanser met ‘spitzen’, zo strompelde hij op de nagel van zijn linker voorvoet. Na een uurtje rondwandelen zette hij die poot wel weer gewoon neer (had de veearts ook voorspeld), maar na zijn middagdutje was de wandeling naar de stal voor het diner weer hetzelfde drama. Je voelde gewoon zijn pijn bij het gestrompel.

De veearts had gewaarschuwd: “Als er geen wezenlijke verbetering optreedt, moeten jullie overwegen in te grijpen; dat grote lijf kan niet voort op die 3 korte pootjes.”

Helaas was de situatie zo verslechterd, dat het Dierenteam na spoedoverleg besloot: dit kunnen we Bicker niet langer aandoen. En zo gebeurde het dat einde middag de veearts kwam om Bicker uit zijn lijden te verlossen. Bicker is toen met lekkere hapjes en veel moeizame stapjes door Sebastiaan en Arwen van zijn varkensland naar de stal begeleid, waar de veearts in de stal van Donna en Luna in alle rust en tijd Bicker eerst in slaap bracht, waarna hij, na wel een uur luid snurken, zijn laatste adem uitblies. Hij lag toen zo rustig op zijn zij, met zijn pootjes uitgestrekt, alsof hij dacht: “He, he, dit is toch beter zo.”


Een bezoek aan de kinderboerderij, een gezellig uitje voor ouders en kinderen!
Kinderboerderij ′De Dierencapel′ is een kleinschalige boerderij, sfeervol gelegen aan het water op het Bickerseiland. Midden in het hartje van de stad, op steenworp afstand van de Haarlemmerdijk en het Centraal Station, de Jordaan en de Kalverstraat bevinden zich allen in de nabije omgeving.
Het is een heerlijke verkeersluwe plek waar ouders en kinderen lekker buiten kunnen zijn, omringd door de dieren en met uitzicht op water, schepen en pakhuizen.
De dieren lopen bijna allemaal vrij rond en bezoekers kunnen alle dieren aaien.
De kinderboerderij verkoopt frisdrank, ijs, snoepgoed en kakelverse eieren.


Wat is een kinderboerderij nou zonder dieren.. juist niet erg leuk.
Dus stellen we jullie voor aan onze sterren die de hoofdrol spelen op onze gezellige kinderboerderij.
Er zijn schaapjes, geitjes, 2 varkens, konijnen, cavia′s, eenden, ganzen en kippen.


Er is een leuke activiteitenruimte voor circa 15-20 kinderen, waar geregeld natuureducatieve activiteiten worden georganiseerd voor kinderen tot 12 jaar. Daarnaast is deze ruimte ook beschikbaar voor iedereen die op zoek is naar
een bijzondere locatie voor bijvoorbeeld verjaardagspartijtjes, kinderactiviteiten, natuur-/milieuonderwijs of kinderopvang . Op de Kinderboerderij organiseren we leuke interessante activiteiten met een educatief doel om de kinderen bewust te maken van hoe het leven op een kinderboerderij er aan toe gaat.
We leren de kinderen ook om respect en liefdevol met dieren om te gaan.Vanwege onze jonge doelgroep die vaak nog niet goed kunnen lezen of schrijven hanteren wij een methodiek van visueel beeldmateriaal, stap voor stap worden dan met plaatjes of foto′s informatie of activiteiten uitgebeeld en inzichtelijk gemaakt, zodat kinderen goed met de activiteiten kunnen meekomen.


Je vind ons natuurlijk ook op Facebook! Boordevol foto′s , reacties, chat met je vriendjes en vriendinnetjes.

ROUTEBESCHRIJVING: Hoe u het makkelijkst
bij ons komt.

CONTACT GEGEVENS

Kiboe Dierencapel
Bickersgracht 207
1013 LH Amsterdam
Tel: 020-4206855

 Stuur ons een email
  Onze Facebookpagina


DONATEURS

Een steuntje in de rug
kan de Dierencapel goed gebruiken.VRIJWILLIGERS !

Momenteel zijn alle functies bij de Dierencapel bezet. Wanneer er weer plek is voor nieuwe vrijwilligers leest u dit hier.

ONZE GESCHIEDENIS

De Dierencapel en hoe ze tot  stand gekomen is. Een stuk onvervalste Amsterdamse historie.

KLEURPLAAT

Kies een van de kleur-
platen - print hem en je kunt aan de slag !.